Oefentherapie

Herkent u dit?

Oefentherapie (Mensendieck/Cesar)

Bijvoorbeeld rugklachten tijdens het zitten:

Wat is de oorzaak en wat betekent dit voor de wervelkolom/ bekken? 

Hoe is de houding en waar belast en beweegt u? Wat doen de spieren? 

Hoe kunt u dit aanpassen binnen uw mogelijkheden tijdens het werken, of op de bank?

Behandeling en doelstelling

Behandeling:

De eerste stap is begrijpen waar de pijn vandaan komt. En belangrijker nog; wat houdt de pijn mogelijk in stand? Welke invloed hebben uw houding en bewegingen op uw klachten? 

Vervolgens leert u de klacht positief te beïnvloeden door uw houding, beweging en de belasting van het lichaam aan te passen. 

Het moet voor u duidelijk worden wat u er zelf aan kunt doen. 

Tenslotte moet het voor u duidelijk worden wat u zelf aan de pijn kunt doen. En bovendien: hoe u dit toepast in uw dagelijkse bezigheden

Doelstelling:  

Beter functioneren door bewust te bewegen en te belasten.

Oefentherapie bij chronische pijn

Heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist gekregen voor de behandeling volgens het protocol van het Netwerk Chronische Pijn? Dan is de behandeling gericht op het zelf invloed leren uitoefenen op de pijn, het grip krijgen op uw leven en het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid. Voor verdere info zie www.netwerkchronischepijn.nl

Oefentherapie tijdens zwangerschap 

Heeft u het advies van uw verloskundige gekregen om therapie te volgen? Dan is de behandeling gericht op de bekkenklachten ten gevolge van  de zwangerschap. Het doel is de belasting en de belastbaarheid gedurende de zwangerschap goed te begeleiden en mogelijke bekkenpijn te voorkomen of te verminderen. Zonder advies is deze therapie natuurlijk ook mogelijk.